
OLUKLU MUKAVVA İLE YAŞANABİLİR BİR DÜNYA
Oluklu mukavva, kâğıt hamurundan yapılan dayanıklı bir ambalaj malzemesidir. Kolayca geri dönüştürülebilir ve yeniden kullanılabilir olması, dünya genelinde birçok sektörde tercih edilmesine sebep olmaktadır. Bununla birlikte, dünya genelinde ambalaj atıklarının artması, sürdürülebilirlik açısından endişe verici bir durum oluşturmaktadır. Bu nedenle, oluklu mukavva üreticileri, üretim süreçlerinde çevre dostu yöntemler kullanarak, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmayı amaçlamaktadır.
Giderek artan yeni kullanım alanlarına sahip olan oluklu mukavva, alternatifi olarak bilinen diğer ambalaj malzemelerine göre çok daha çevre dostu bir yapıya sahiptir. Oluklu mukavva, esnek ve yumuşak olmasının yanında hafif yapısı ile her türlü malzeme üreticisi firma için taşıma ve depolama avantajları sunar. Oluklu mukavvadan üretilen ambalajlar geri dönüştürülebilir, doğada hızlıca çözünür, çevreyi kirletmez. Ürünler, nakliye araçlarında minimum yer kaplar. Bu da, daha az nakliye aracı kullanımıyla daha az karbon salınımı ve yakıt tasarrufu sağlar. Bu özellikleriyle oluklu mukavva kaynakların sürdürülebilirliği için en uygun ambalaj çözümüdür.


Üretilen oluklu mukavva ambalajların %90’ı endüstriyel ve ticari faaliyetlerde kullanılıyor. Hane halkından elde edilen oluklu mukavva ambalaj atıkları hurda kağıt ticaretinin %10’unu oluşturuyor. Hane halkından elde edilen bu atık kağıtların %23’ü yeni lif olarak ayrıştırılıyor ve yeni oluklu mukavva ambalaj üretiminde kullanılıyor . Kağıt endüstrisindeki atık kağıtların ise, %77’si yeni oluklu mukavva üretiminde kullanılıyor.
-
Oluklu mukavva %100 geri dönüştürülebilirdir.
-
Oluklu mukavvanın hammaddesi olan kağıtların %70’i geri dönüşümden elde edilmektedir.
-
Dönüştürülmüş mukavvanın yeni üretimde kullanılabilme oranı %85’tir.
-
1 ton atık kağıdın geri kazanılmasıyla 17 yetişmiş ağacın kesilmesi önleniyor.
-
Oluklu mukavvadan üretilen ambalajlar doğada 3 ayda yok olurken, diğer ambalajların çözülmesinin 500 – 4 bin yıla kadar uzaması ve çözülürken toprağa yaydıkları kimyasal maddeler tüm ekosisteme zarar veriyor.